UE subliniază importanța angajamentului în cadrul Moldova Business Week

Moldova
UE subliniază importanța angajamentului în cadrul Moldova Business Week

Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în ceea ce privește punerea în aplicare a acordului ZLSAC, care deschide piața europeană întreprinderilor moldovene, a afirmat șeful Delegației UE în Republica Moldova, ambasadorul Peter Michalko, în cadrul unei conferințe internaționale privind întreprinderile mici și mijlocii (IMM) care a avut loc în contextul Moldova Business Week, la Chișinău, între 3 și 6 octombrie.

Ambasadorul UE a declarat că Republica Moldova avea nevoie să pună în aplicare reforme în economie pentru a permite creșterea nivelului de dezvoltare, adăugând că UE sprijină IMM-urile din Republica Moldova prin diversele programe ale inițiativei EU4Business.

Octavian Calmîc, viceprim-ministru și ministru al Economiei și Infrastructurii, a afirmat în cadrul conferinței că guvernul lucrează la crearea celui mai favorabil cadru de reglementare pentru antreprenori.

Acesta a subliniat faptul că IMM-urile din Republica Moldova reprezintă:

  • 98 % din numărul total de întreprinderi;
  • 60 % din forța de muncă totală;
  • 30 % din PIB.

Într-un discurs anterior din ziua de deschidere a săptămânii întreprinderilor, ambasadorul Michalko a afirmat că UE a fost un partener-cheie pentru Republica Moldova în ceea ce privește dezvoltarea comerțului, subliniind faptul că UE reprezintă 63 % din totalul exporturilor din Republica Moldova, iar intensificarea comerțului ar contribui la crearea de noi locuri de muncă, reducerea șomajului și creșterea economică.

Moldova Business Week este un eveniment anual organizat de guvernul Republicii Moldova împreună cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), care este dedicat mediului de afaceri, atrăgând investiții și promovând exporturile.

Programele EU4Business completează aceste eforturi ale guvernului Republicii Moldova îmbunătățind accesul la finanțare, ajutând IMM-urile să pătrundă pe piețele străine și oferind instruire pentru formarea competențelor antreprenoriale. IMM-urile din Republica Moldova au la dispoziție ajutor tehnic specific, astfel încât să poată valorifica din plin acordul de liber schimb încheiat de această țară cu UE.

 

Moldova Business Week

Cookie-Urile
Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza o experiență mult mai bună de navigare. Aflați mai multe
reject_all
accept_all