Noi oportunități de sprijin pentru antreprenorii din Republica Moldova

Moldova
Noi oportunități de sprijin pentru antreprenorii din Republica Moldova

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova și Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Republica Moldova-România (CBCIRM-RO) au convenit să dezvolte un parteneriat în vederea sprijinirii și promovării întreprinzătorilor din ambele țări.

Domeniile de prioritate pentru cooperare între cele două instituții au fost stipulate într-un acord semnat pe 26 octombrie, la Chișinău.

Potrivit lui Constantin Vieru, președintele CBCIRM-RO, „principalul scop, atât pentru CBCIRM-RO, cât și pentru ODIMM, este de a dezvolta și susține businessul mic și mijlociu din Republica Moldova. Ne propunem să contribuim la promovarea producătorilor autohtoni pe piețele interne și externe, precum și atragerea investițiilor, implementarea programelor interregionale și internaționale, acordarea asistenței metodologice și organizatorice în realizarea măsurilor necesare pentru dezvoltarea infrastructurii de suport a mediului de afaceri”, a declarat Vieru.

Părțile au convenit să facă schimb de informații și să se asocieze în utilizarea infrastructurii de dezvoltare, în special la nivel local, pentru a spori eficiența eforturilor de asistență a întreprinderilor mici și mijlocii prin partajarea anumitor costuri.

ODIMM are semnate acorduri de colaborare similare cu instituții similare, inclusiv cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Camera de Comerț Franța-Moldova și Camera de Comerț Italo-Moldavă.

ODIMM dezvoltă și implementează programe și proiecte menite să susțină ideile antreprenorilor ce doresc să dezvolte propria afacere. ODIMM este o instituție publică, creată de Guvernului Republicii Moldova în 2007 și acționează în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Guvernul Republicii Moldova este hotărât să pună în aplicare reforme care să sprijine dezvoltarea IMM-urilor. Programele EU4Business completează aceste eforturi îmbunătățind accesul la finanțare, ajutând IMM-urile să pătrundă pe piețe străine și oferind instruire pentru formarea competențelor antreprenoriale. IMM-urile din Republica Moldova au la dispoziție ajutor tehnic specific, astfel încât să poată valorifica din plin acordul de liber schimb încheiat de această țară cu UE.

 

Comunicat de presă

Cookie-Urile
Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza o experiență mult mai bună de navigare. Aflați mai multe
reject_all
accept_all