You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.
Sus

Centrul internațional de comerț (ITC) organizează o serie de ateliere de lucru în domeniul creșterii eficienței vânzărilor pentru IMM-urile din Moldova în sectorul confecțiilor, în cadrul proiectului finanțat de UE "Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU4Business initiative". Atelierele sunt urmate de sesiuni individuale de consultanță pentru managerii companiilor.

Primul seminar din serie a avut loc pe  5-8 noiembrie pe tema  "gestionarea sortimentului și pregătirea unei colecții de modă", condusă de  Galina Kravchenko  de la Fashion Consulting Group (Rusia). Sesiunile de  instruire și consultanță au învățat participanții, dintr-un grup pilot de companii de confecții, să:

 1. Gestioneze structura matricei sortimentului;
 2. Aplice metodologia de planificare a stocurilor și calcularea matricei sortimentului pentru un sezon;
 3. Cunoască și utilizeze tendințele modă pentru doamne pentru sortimentul comercial al sezonului 20/21;
 4. Pregătească o colecție de modă pentru o expoziție în baza exemplului unei companii participante:
 • procese și tehnici de creare a unei colecții
 • compoziția colecției, completitudinea colecției și modele de balansare
 • caracteristicile calitative ale colecției în ansamblu și ca modele individuale: corespunderea poziționării, conformitatea cu tendințele comerciale, potențialul comercial.

The second workshop took place on December 2-5 on the topic of ‘e-commerce for the fashion industry’, led Mohamed Es FIH. Project beneficiary SMEs got detailed, technical knowledge on a series of e-commerce related topics, such as

Al doilea seminar a avut loc pe 2-5 decembrie pe tema "comerțul online pentru industria modei", condus de Mohamed Es FIH. IMM-urile beneficiare ale proiectului au obținut cunoștințe, detalii tehnice privind o serie de subiecte legate de comerțul electronic, cum ar fi:

 • internaționalizarea corporativă pentru a accesa piețele UE și/sau SUA (acces la PayPal, Amazon etc.)
 • logistica tranzacțiilor online pentru industria modei (Amazon FBA, ”e-fulfilment” și gestionarea retururilor de marfă)
 • Gestionarea mesajelor de marketing pentru comerțul internațional
 • Ambalarea și etichetele pentru exportul transfrontalier în comerțul online
 • Serviciul de asistență a clienților ”Omnichannel” pentru industria modei
 • Strategii de marketing digital pentru industria modei.

Al treilea atelier din serie are loc în această săptămână, 9-13 decembrie și este condus de Natalia Chinenova de la Fashion Consulting Group (Rusia). Subiectul acestui seminar este "creșterea eficienței vânzărilor cu ridicata", cuprinzând următoarele subiecte:

 • Tehnologii de planificare a vânzărilor cu ridicata.
 • Motivația monetară și non-monetară a managerilor de vânzări cu ridicata.
 • De ce sunt necesare showroom-urile; influența comunicațiilor la nivelul vânzărilor cu ridicata.
 • Influența logisticii asupra nivelului vânzărilor cu ridicata.
 • Raportarea și analiza vânzărilor cu ridicata.

Experții menționați vor asista în continuare IMM-urile selectate din Moldova în 2020 prin intermediul sesiunilor de consultanță individuală.

Atelierele sunt organizate împreună cu centrul de excelență și accelerație în proiectarea și tehnologiile "ZIPhouse" al Universității Tehnice din Moldova.

Eastern Partnership: Ready to Trade - an EU4Business initiative” acordă suport întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile) să acceseze noi piețe, cu accent pe UE, ajutând IMM-urile să identifice și să respecte standardele de calitate și cerințele internaționale, conectându-le cu cumpărători de-a lungul lanțului valoric și susținere în crearea de clustere.

CELE MAI RECENTE ȘTIRI
04.03.2021
Comisia Europeană a lansat noul site EU4Business cu informații detaliate despre sprijinul oferit de UE întreprinderilor mici și mijlocii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.
25.02.2021
Raportul publicat astăzi atestă faptul că întreprinderile mici și mijlocii, care au beneficiat de sprijin prin intermediul inițiativei Uniunii Europene EU4Business, au obținut venituri suplimentare de 1,3 miliarde de euro de în 2019.
20.03.2020
Evaluarea va examina costurile și beneficiile „Acordurilor de liber schimb aprofundate și cuprinzătoare ale UE” cu Georgia și Moldova. Acestea fac parte din Acordul de Asociere pe care fiecare țară îl are cu UE.